Home Algemeen Een eigen bedrijf starten

Een eigen bedrijf starten

0
Een eigen bedrijf starten

Ben je van plan om een onderneming te starten? Dan zijn er natuurlijk een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. De onderneming zelf is al een heel ding op zich zelf maar het is ook belangrijk om over de rest goed na te denken. De locatie is daar een belangrijk onderdeel van. De meeste ondernemers starten hun bedrijf aan huis. Als je bijvoorbeeld een eigen webshop start heb je in het begin niet veel meer nodig dan een laptop en de webshop zelf. Zodra je je bedrijf uitbreidt is dit wel een ander verhaal. Een ander belangrijk punt is het financieren van je onderneming.

Je onderneming en privé gescheiden houden

Zodra je klein begint met je onderneming heb je genoeg aan een kamertje voor jezelf en een laptop. Sommige ondernemers doen hun computerwerk zelfs gewoon in de woonkamer. Als je later je bedrijf uitbreidt kan dit wel is voor problemen zorgen. Hoe drukker je het krijgt hoe meer je je moet concentreren op je werk. Dit kan soms lastig zijn in je eigen huis omdat je hier veel prikkels kunt krijgen van buitenaf. De buren hebben een feestje, je huisdier wilt aandacht of ze zijn naast je aan het verbouwen. Het kan er allemaal voor zorgen dat jij je niet goed kunt concentreren. En daarom is een bedrijfspand een goed idee. Zo kan jij elke dag in je strijkvrije overhemden naar je werk toe. Als je een webshop met producten hebt dan moet dit natuurlijk wel ergens worden opgeslagen. Voor je het weet leef je tussen de kartonnen dozen en verpakkingen en neemt je bedrijf je woning over. Dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Dus als jij een snelgroeiende webshop hebt is het misschien een idee om een bedrijfsruimte te gaan huren.

Hoe pak je het financieel aan?

Een eigen onderneming is natuurlijk super leuk en spannend, maar bedenk van te voren wel goed of je er genoeg geld voor hebt. want bij een eigen onderneming komt meer kijken dan je denkt. Zoals hierboven staat beschreven is een bedrijfspand natuurlijk al erg prijzig. Dan moet je ook materialen hebben om mee te beginnen. het bedrijfspand moet nog leuk ingericht worden en als je met werknemers werkt moeten die ook uiteraard hun salaris krijgen. Geld uitgeven aan marketing lijkt vaak in het begin nutteloos maar uiteindelijk zal je er echt wat aan hebben. Als je het financieel allemaal even niet meer ziet zitten is het een optie om een zakelijke rekening te openen. Zo kan je goed al je bankzaken op een rijtje zetten en dit ook privé en zakelijk gescheiden houden. Kijk goed welke zakelijke rekening er het best bij jou past door ze te vergelijken!