Nog geen make-up kamer? Zo creëer je er een!

Je kunt er voor kiezen om je make-up in de badkamer of in de slaapkamer te doen, maar het is natuurlijk veel leuker als je er een speciale kamer voor hebt. Je hebt zo meer ruimte voor je make-up en het ziet er allemaal erg Hollywoodstijl uit. klinkt leuk, niet waar? Heb je de nodige ruimte in huis, maar nog geen make-up kamer dan is deze blog voor jou. Je leest hier namelijk alles over het klaarmaken en inrichten van een kamer om je in op te maken. Ik geniet zelf al weer een jaar van mijn eigen make-up kamer.

De basis

Als het nieuwe ruimte betreft kan het zijn dat je nog moet stucen, vloer moet leggen en verven. Zorg er voor dat je online iemand vind die goed is met het stucen van muren, want dit moet wel professioneel gedaan worden. Om zeker te zijn van je zaak kun je op Werkspot klussen aanbieden, zodat vakmannen er op kunnen reageren. Dit geldt voor zowel het stucen als het leggen van de vloer en het verven van de muren. Pas als de basis van de ruimte klaar is, kun je verder met het inrichten ervan. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

De woonboulevard

Op het moment dat de ruimte helemaal klaar is, kun je gaan shoppen voor meubels. Het belangrijkste is de kaptafel. Eventueel met mooie lichten om de spiegel heen zoals ik dat heb gedaan. Denk aan leuke eyecatchers. In mijn make-up kamer staat bijvoorbeeld een mooie mintgroene poef. Alle andere items heb ik in die kleur, goud of wit gehaald. Zo houd je de kamer namelijk rustig en strak. Voor de ideale kamer om je in op te maken, is rust echt nodig. Kies voor, bijpassende gordijnen en eventueel een kleedje voor in het midden van de ruimte. Opbergruimte is ook een absolute must voor bij je make-uptafel, want je moet toch ergens al die (soms onnodige)palletten, kwasten en andere attributen laten.

Klaar voor gebruik

Als alles in de kamer staat is deze bijna klaar voor gebruik. Je muren stucen en mooie meubels alleen zijn natuurlijk niet genoeg om je op te maken. Nu is het tijd om jouw make-up een mooi plekje te geven in de kamer. Als het goed is heb je voor voldoende opbergruimte gezorgd en kun je alles kwijt. Is alles opgeborgen dan is het klaar voor gebruik. Voortaan kun je jouw make-up in alle rust aanbrengen in een daarvoor bedoelde kamer.