Reizen door het magische Vietnam

Vietnam. Het land met een tragische geschiedenis strekkend over drie decennia, waarbij op het hoogtepunt het land verdeeld was in Noord en Zuid Vietnam. Hedendaags is zeer aantrekkelijke bestemming voor vooral backpackers. Het oude Saigon dat tegenwoordig Ho Chi Minh City heet, vernoemd naar de voormalige leider van het land is een grote stad geworden waar de bromfietsen kris kras door elkaar rijden en reizigers hun ogen uitkijken.

Ho Chi Minh City is een stad waar doorgaans een rondreis door Vietnam heen begint. Vanwege de zuidelijke ligging kan je hier ideaal met een overstap vanuit Nederland vanuit Bangkok, Kuala Lumpur of Singapore komen. Veelal wordt dan ook Cambodja en Laos aangedaan. Vanuit Ho Chi Minh City kan je door het langgerekte naar het noorden reizen en daar tal van mooie en authentieke steden bezoeken.

Ho Chi Minh City, of Saigon hoe de inwoners hun stad nog steeds noemen heeft een aantal interessante bezienswaardigheden die je zeker even moet bezoeken voor je verder naar het noorden gaat reizen. Denk hierbij het het Tunnelcomplex van Cu Chi, het Herenigingspaleis, de Ban Tanh Markt of het indrukwekkende War Remnants Museum, dit museum laat de Vietnamese kant van de oorlog zien tegen de Amerikanen.

De volgende steden die een aantal hoogtepunten herbergen zijn Da Nang en Hue, gelegen halverwege het land. In Da Nang vind je het grottencomplex in de bergen van Marple Mountains, tevens is hier de indrukwekkende Dragon Brug te vinden. In de historische stad Hue is het centrum uitgeroepen tot UNESCO historisch erfgoed en vind je hier tal van prachtige gebouwen uit de keizerlijke tijd, met een eigen verboden stad.

Als eindbestemming kom je meestal in Hanoi terecht, waar de meeste reizigers ook een uitstapje doen naar de baai van Ha Long. Deze baai is zeer indrukwekkend met een groot aantal kleine apart gevormde eilanden die uit het water reizen. Een wereldwonder van Vietnam dat ook tot de UNESCO werelderfgoedlijst behoort. In Hanoi is tot slot ook zat te zien. Vooral de smalle en knusse straatjes van de Old Quarter zijn erg populair. de drukte op de weg en straat van de Vietnamezen maakt het alsof je in een totaal andere wereld ben terecht gekomen. Bezoek het Hoam Kiem Lake in het centrum terwijl je dwaalt door de straatjes, kijk uit voor treinen want die rijden ook door sommige van deze smalle straatjes nog heen. Het hoogtepunt van Hanoi is het mausoleum van Ho Chi Minh, de Vietnamese leider die in 1969 overleed en waar de stad Saigon naar vernoemd is ligt hier gebalsemd opgebaard voor het publiek om te bezoeken. Hiernaast zijn er nog tal van museums te bezoeken en vooral tijdens Tet, het Vietnamese Nieuwjaar is het een mooie beleving om te bezoeken.