Home Body Inlegzolen, niet echt aantrekkelijk, wel enorm handig!

Inlegzolen, niet echt aantrekkelijk, wel enorm handig!

0
Inlegzolen, niet echt aantrekkelijk, wel enorm handig!

Een niet zo’n aantrekkelijk onderwerp om een blog over te schrijven is inlegzolen. Toch ga ik dit doen, omdat de aanschaf van goede inlegzolen mijn leven heeft veranderd. Al jaren heb ik enorm veel last van mijn heupen en knieën. Ik ben namelijk erg lang, en daardoor wordt er meer druk op mijn gewrichten uitgeoefend dan bij kleine mensen. Ik ben ook een fanatiek beweger. Ik loop elke dag heel veel. Ook hardloop ik graag. In de vakanties trek ik mijn wandelschoenen aan en maak ik enorme tochten. De enige overeenkomst tussen al deze verschillende activiteiten is dat ik aan het eind van de dag altijd zere knieën en heupen heb. Mijn dokter heeft me wel eens inlegzolen geadviseerd. Vaak maakten deze het alleen maar erger in plaats van beter. Die had ik dus allang opgegeven. Totdat ik twee maanden geleden in een wanhopige bui toch nog maar een paar besteld had. Toen ik deze ging dragen, verschenen mijn problemen als sneeuw voor de zon.

Voor elke oorzaak andere soorten

Wat bleek, er zijn ontzettend veel verschillende inlegzolen voor verschillende oorzaken van knie- en heup pijn. Dit had de dokter mij nooit verteld? Waarom was hiervan niet op de hoogte? Het komt er op neer dat een dokter eigenlijk niet kan zien waarom iemand last heeft van een knie, rug of heup na het lopen. Een podoloog, een voetdokter, heeft hier veel meer verstand van! Bij mij bleek dat ik altijd naar binnen loop met mijn voeten. Achteraf gezien was dit heel duidelijk, want al mijn schoenen zijn schuin afgesleten. Doordat mijn voeten schuin staan, komt er meer druk op de buitenkant van mijn heupen en de binnenkant van mijn knieen. Mijn gewrichten staan niet recht boven elkaar. Corrigerende inlegzolen die een verdikking aan de binnenkant hebben waren de oplossing voor mij!

Voor elke activiteit andere inlegzolen

Wat daarnaast een eye-opener was is dat voor elke activiteit andere inlegzolen staan. Met hardlopen belast ik namelijk een ander deel van mijn voet dan met wandelen. Daarom had ik daarvoor andere zolen nodig. Op internet heb ik veel informatie gevonden over de verschillende inlegzolen, en heb daardoor het perfecte paar bij kunnen bestellen! Nu heb ik voor zowel hardlopen als wandelen de goede inlegzolen.

Online bestellen bespaart op je portemonnee

Toen de podoloog tegen mij zei wat het probleem was, ben ik eerst zelf op zoek gegaan naar inlegzolen! Je kunt ze laten aanmeten, maar dat kost een fortuin. Online bestellen is daarom ideaal. Je kunt ze terugsturen als ze toch niet goed zijn, en je bent niet een fortuin kwijt!