Home Body Een droge huid in de winter? Zo kun je het voorkomen

Een droge huid in de winter? Zo kun je het voorkomen

0
Een droge huid in de winter? Zo kun je het voorkomen

Als er een seizoen dat niet ideaal is voor je huid dan is het de winter wel. Hoewel ik van mening ben dat je altijd goed voor je huid moet zorgen, is het tijdens de koudere dagen nog belangrijker. Zelf merk ik dat mijn huid in de winter erg droog kan worden en de schrale lippen zie ik ook vaak terugkomen. Los van dat een droge huid en lippen er niet mooi uitzien, voelt het ook niet fijn. Gelukkig kun je door een aantal simpele dingen te doen, jouw huid het hele jaar beschermen tegen een droge huid. Je weet straks alles over mijn geheim voor een prachtige huid in de winter.

Alles kost tijd

Je hebt niet van de een op de andere dag een huid waar je ´u´ tegen zegt. Je zult er tijd en moeite in moeten steken. Met behulp van mijn Louis Widmer producten zorg ik er ten eerste voor dat ik mijn huid schoon houd. Daarna is het een kwestie van hydrateren en bijhouden. Na een dag alles braaf doen, zul je nog geen resultaten zien, maar bij mij was dat na een halve maand wel degelijk te zien. Geef dus niet op als je niet meteen een verschil ziet, maar blijf routinematig je huid verwennen.

Zo ziet mijn winterroutine er uit

Iedereen weet dat ik dol ben op make-up en het dragen ervan brengt extra werk met zich mee. ’s Ochtends na het douchen breng ik mijn favoriete dagcrème van Louis Widmer aan alvorens ik mijn make-up primer op doe. Het laat mijn gezicht lekker zacht achter en is in combinatie met een serum (maakt niet uit welke) nog beter! In de avond uren duurt het verzorgen van mijn huid iets langer. Tegenwoordig ben ik een echte Louis Widmer fan en zijn vrijwel al mijn huidige verzorgingsproducten van het merk. De facewash gebruik om de producten te verwijderen waarna ik de reinigingsmelk en de anti-age nachtcrème gebruik.

Het geheim?

Zorg dat je jouw huid (en vooral het gezicht) erg gehydrateerd houdt. Zo geef je koude droge lucht niet de kans om met je huid in aanraking te komen. Daarnaast is het schoonhouden van je gezicht een must om te voorkomen dat je last krijgt van puistjes en acne. Tip: gebruik de speciale acne crème van Louis Widmer als je van acne af wilt! Een vriendin van mij had dit heel erg en heeft nu ook een lekker zachte huid.