Home Beauty Los rond de pols met de mooiste armbanden

Los rond de pols met de mooiste armbanden

0
Los rond de pols met de mooiste armbanden

In elke juwelenwinkel, online fashion store of marktkraampje dat sieraden aanbiedt vind je ze terug, in alle soorten en kleuren; armbandjes zijn niet weg te denken uit de wereld van juwelen.Wat opvalt, is dat armbanden meer dan andere sirraden niet per sé van metalen gemaakt hoeven te zijn. Er zijn er van stof, hout en zelfs kralen.

Emotionele waarde

Meer dan dat, ze vervullen vaak een praktische functie of hebben emotionele waarde. Zo valt het op dat armbandjes veel meer dan andere juwelen gecommercialiseerd zijn tot in de wegwerpcultuur toe. Hierbij enkele voorbeelden;

  • Vriendschapsbandjes waarin een naam staat gegraveerd
  • Bedelarmbandjes die kleine ornamenten hebben en elk een facet van de dragers persoonlijkheid of historiek vertegenwoordigen
  • Siliconen armbandjes voor een event, goede doel of beweging
  • Gezondheidsarmbanden, die de drager gezondheid en positieve energie zouden geven

Bij de laatstgenoemde kunnen we heel wat vragen stellen. Werken deze dingen echt of zijn de positieve veranderingen die dragers rapporteren eerder het resultaat van een placebo-effect? Alle wetenschappelijke literatuur wijst op het laatste argument. Maar aangezien gezondheidsarmbandjes zoals de geïoniseerde variant hip en alternatief zijn, verkopen ze nog steeds.

Tip : Sterling 925 zilveren dames armbanden 2018

21e eeuw

Zo kom ik terug bij de plaats van de armband in de wegwerpcultuur van de 21ste eeuw; mannen en vrouwen kunnen er kopen voor een hele reeks redenen, en meestal voor een habbekrats. Het online aanbod liegt er niet om.

Vraag is hoeveel jij je hierin kan vinden. Het is immers waardevoller om één armband te kopen die je echt mooi vindt en bij je stijl past, dan tientallen stukjes rubber of plastic die het product van een marketing scheme zijn en waarschijnlijk binnen een paar maanden toch stof liggen te vergaren in de kast.