Home Beauty Alles over gilets als absolute beautytopper!

Alles over gilets als absolute beautytopper!

0
Alles over gilets als absolute beautytopper!

Wanneer je denkt aan een gilets denk je ongetwijfeld ook meteen aan een driedelig pak. Van origine is het namelijk zo dat met een driedelig pak een onderdeel hiervan een gilets is. De andere onderdelen zijn het colbert en de pantalon. Vroeger was het gebruikelijk om driedelige pakken naar het werk te dragen. Tegenwoordig is het echter zo dat je door informalisering steeds meer variaties ziet. Dit is ook vrij logisch. Denk maar eens aan hoe warm het kan zijn om in de zomer met een volledig driedelig pak te moeten lopen. Door de jaren heen zijn de drie verschillende delen dus ook apart beschikbaar gekomen. Zo werd het steeds gebruikelijker om ook gilets zonder het pak te dragen. Op deze manier ziet het er toch vrij netjes uit maar zonder teveel formaliteit. Natuurlijk vraagt elke situatie om een andere aanpak hierin en daarom ligt ik in dit artikel deze situaties ook uitgebreid uit.

Gilets dragen in de zomer

Wanneer je werkgever vraagt om in de zomer ook formeel op het werk te verschijnen kan dit goed met gilets. Dit is dan wel geheel afhankelijk van je werkgever. Enkel een gilet dragen is namelijk in veel gevallen niet voldoende om te voldoen aan een business dresscode. Overleg dus indien nodig met je werkgever als je niet zeker weet of je enkel met gilets op warme zomerdagen mag verschijnen. Het kan ook zijn dat je werkgever het liever niet heeft maar indien er geen klanten op bezoek komen het wel mag. Wanneer je naar informele gelegenheden gaat zoals een lunch met vrienden zou ik sowieso de gilets achterwege laten. Het wordt namelijk al snel veel te warm met dit kledingstuk aan.

Gilets voor zakelijke bijeenkomsten

Zakelijk bijeenkomsten hebben als kenmerk dat je er ook een beetje professioneel uit moet zien. Dit zit niet enkel in je bekwaamheid als vakman maar ook in het feit dat je er goed uit moet zien qua uiterlijk. Met een driedelig pak zie je er het meest formeel uit. Echter wanneer je enkel een colbert of een gilet draagt kan dit ook prima. Uiteindelijk gaat het altijd meer om de inhoud bij een zakelijk bespreking. Wel is het aan te raden als je de klant nog niet hebt ontmoet dat je zo net mogelijk gaat. Op deze manier maak je namelijk een goede eerste indruk. Dit is zeker belangrijk voor de rest van de zakelijke relatie.