Elk haartype heeft andere verzorging nodig

Iedereen heeft een ander haartype en voor elk type geldt een andere manier van verzorging. Als je steil haar hebt dan zal de verzorging heel anders zijn dan die van iemand met kroeze krullen. Voor dat laatste wat overigens mijn haartype is vergt de verzorging echter een hoop meer tijd. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar wij (mensen met krullen) gebruiken hele dagen. Hele dagen? Ja echt, het wassen, uitkammen en de na verzorging nemen uren in beslag. Lang niet iedereen weet hoe je met haar moet omgaan. In deze blog wil ik je daarom graag meer vertellen over verschillende haartypes en de verzorging hiervan.

Ontdek wat voor jouw haartype werkt

Al heb je hetzelfde type haar, voor niemand werkt precies dezelfde methode. Het is daarom belangrijk dat je jouw haartype goed leert kennen. Je kunt jouw haartype op een hoop verschillende manieren en methoden leren kennen. Voor afro krullend haar weet ik de meeste trucjes, omdat dit mijn haartype is. Toch zal ik zo goed mogelijk mijn best doen om ook mensen met andere soorten haar wijzer te maken. En net als met de meeste dingen moet je de producten en methodes uitproberen. Het kan of heel positief uitpakken óf je komt erachter wat er niet werkt. Je haartype leren kennen is het allerbelangrijkst voor mooi haar.

Krullend haartype steilen

Wat voor eens en voor altijd duidelijk moet zijn is dat hitte je haar altijd zal verpesten. Het maakt niet uit of je hier een heat protector voor gebruikt (wel als je het niet vaak doet) na verloop van tijd verliest je haar zijn krullen. Het is dus vooral belangrijk om zo min mogelijk je haar te steilen,  te föhnen of  te krullen met hitte. Tip voor als je (ondanks dat het slecht is) steil haar wilt dragen, kun je dit het best zo lang mogelijk steil laten. Krullend haar hoeft sowieso niet echt vaak gewassen te worden (anders wordt het ontzettend droog). Slaap met een satijnen sjaaltje op je hoofd en gebruik een badmuts bij het douchen. Zo kun je jouw haar langer steil dragen.

Zo behoud je mooi krullend haar

Het grootste probleem dat mensen met dit haartype ervaren is het verliezen van de veerkracht in het haar. Je kent het wel, krullen die niet echt meer op krullen lijken. Ik moet bekennen dat dit mij ook vaak is overkomen en ik maar besloot om mijn haar te vlechten of in een knot te dragen. Het ziet er gewoon niet mooi uit als je haar een ”uitgerekte” look heeft. Gelukkig kun je een hoop doen om dit te voorkomen.  Maak je haar goed nat, je kunt het namelijk zien als een soort plant. En het water moet de wortels bereiken. Daarnaast is het belangrijk om je haar te  voeden met natuurlijke oliën. Zo blijft je haar gevoed en dus gezond. Tijdens het slapen is het aan te raden om een satijnen sjaaltje op te doen óf om je haar in stukken te verdelen en in grote ”twists” te doen.

Tips voor jouw haartype

Met andere soorten haar zit het net iets anders. Heb jij steil haar of haar met slagen dan is het ook essentieel om voldoende water in je haar te gebruiken. Doe je dit niet dan wordt het droog en zal je merken dat het stugger wordt. In krullend haar doe je olie en laat je deze als het even kan zitten. Dit wil je absoluut vermijden bij elk ander haartype! Je haar zal er vies en vettig uit komen te zien (geloof me dat wil je niet). Laat olie daarom nooit langer dan twee uur in je haar trekken voordat je het er uit wast. Ga je slapen dan kun je jouw haar het best bedekken met een satijnen sjaal of met los haar slapen op een satijnen kussensloop. Een goede tip voor als je haar er snel vettig uit komt te zien is babypoeder. Door hier een kleine hoeveelheid van in je haar te doen verminder je de vettige uitstraling.haartype

Mooi haar begint van binnen

Iedereen zegt altijd:” ja Lacheany, ik weet dat gezond eten belangrijk is”. Toch zal ik het blijven herhalen, want door voldoende water te drinken zul je al resultaat zien. Daarnaast is het eten van groente, fruit en  (de juiste) zaden ook heel belangrijk. Schoonheid begint echt van binnen! Heb jij een tip voor mij en anderen die hun haar gezond willen houden? Laat het mij dan zeker weten!