Home Beauty Natuurlijke maskers voor natural beauty’s

Natuurlijke maskers voor natural beauty’s

0
Natuurlijke maskers voor natural beauty’s

Van mezelf heb ik een redelijk droge huid en het is niet altijd even makkelijk geweest om er stralend uit te zien. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik nu bijna een professional ben in het maken van maskers en het behouden van een natuurlijke glans. Vaak krijg ik de vraag hoe ik mijn gezicht zo egaal en puistjes vrij houd en daarom heb ik besloten om mijn geheimen en recepten voor natuurlijke maskers hier te delen.

Maskers van natuurlijke producten

De meeste maskers die in de winkel verkrijgbaar zijn, zijn voor bepaalde huidtypes en doelen gemaakt . Dat betekent dus dat ze niet voor iedereen zijn. Bij het kopen van een masker moet je daarom altijd goed lezen waar de masker voor dient. Zelf gebruik ik af en toe (lees: alleen als ik snel een masker nodig heb) een ‘’store bought’’ maskertje. Toch gebruik ik veel liever een van mijn zelfgemaakte natuurlijke maskers.

Natuurlijke maskers van ei

Het is zeker niet het eerste dat je bedenkt om op je gezicht te smeren, maar het werkt wel erg goed. Door een ei te scheiden en het eigeel te kloppen kun je eenvoudig een masker maken. De natuurlijke maskers van ei zorgen ervoor dat je een stralende huid krijgt en deze er zo egaal uitziet als mogelijk is. Dit is een masker waarbij je na gebruik gelijk resultaat ziet. Voor mij zijn de natuurlijke maskers van ei dan ook de go-to maskers als ik weet dat ik op de foto moet of wanneer ik in het middelpunt zal komen te staan. Met de diploma uitreikingen die bijna zullen plaatsvinden is het masker van ei echt een aanrader. Houdt het masker alleen niet langer dan zo een 15 minuten op je gezicht en vergeet niet eerst je gezicht te reinigen. Zodra het masker is afgespoeld (met lauwwarm water) ga je met wat kouder water nog een keer over je gezicht heen. Zo gaan je poriën weer dicht.

Kruiden in mijn  natuurlijke maskers

Ook kruiden mogen niet ontbreken tussen de ingrediënten van een goed werkend masker. Kurkuma is voor mij de koningin van de kruiden voor in mijn maskers (en smoothies). Met kurkuma ga je de onzuiverheden die in je gezicht kunnen ontstaan preventief tegen. Ik kan redelijk dramatisch reageren als er een puistje op mijn gezicht ontstaat. En dus is het beter om puistjes al tegen te gaan voordat ze de kans krijgen om ooit op je huid te verschijnen. Een ander soort kruid met een goede werking voor het tegengaan puistjes en oneffenheden is knoflookpoeder. (dat wordt dus de keukenkastjes plunderen).

natuurlijke maskers

 

Aloë vera kan niet ontbreken

En dan heb ik het absoluut niet over een potje met wat gel erin. Nee, ik gebruik mijn eigen plant! Elke keer als er een stengel aan de onderkant zit, trek ik deze los. Vervolgens snijd ik de stengel verticaal doormidden en schraap ik de gel er helemaal uit. Met aloë vera maak ik twee verschillende natuurlijke maskers. Bij de een voeg ik nog een klein beetje jojoba olie en honing toe. Dit alles moet je goed mengen en in dikke lagen op je gezicht aanbrengen. Dit masker houd je op totdat het mengseltje op je gezicht is gedroogd. De andere variant is gewoon pure aloë vera zonder een toevoeging. Beide maskers zullen een tintelend gevoel geven op je huid, maar hee… dat is precies wat we willen.

Stralend van binnen

Helaas zorg je er met wat natuurlijke maskers niet voor dat je huid mooi blijft. Het is erg belangrijk om ook goed op je voeding te blijven letten. Denk bijvoorbeeld aan het drinken van voldoende water (2 liter of meer) en het eten van groente en fruit. Uiteraard zijn teveel vetten ook zeker niet goed voor je huid.  Zelf probeer ik het eten van junkfood te beperken tot een keer in de 2 weken. ( het lukt helaas niet altijd).

Oh my natural beauty

Al is de verleiding soms nog zo groot. Bij een goede routine met natuurlijke maskers hoort ook een ‘’no makeup dag’’. Door af en toe geen make-up te dragen zorg je ervoor dat je huid lekker kan ademen na dagen lang make-up te hebben gedragen. Dus… het is tijd dat je af en toe ook even je mooie natuurlijke zelf te laten zien!